Mulligatawny-leves, avagy "borsos víz" Indiából

2013-03-03

sponsored links


Gordon Ramsay egyszer elment Afganisztánba a brit katonákhoz, hogy karácsonyi vacsorát fõzzön nekik. Ez rendben is volt, de valami egyszerûbbet is akart kotyvasztani, csak épp nem volt mibõl. A raktárban talált paradicsomkonzervet, tésztát meg még néhány zöldséget és boldogan felsóhajtott: fõzhetek egy minestrone-t, a maradékból meg mulligatawny-t. (zanzásított kivonat innen).
Engem azóta izgat, hogy mi lehet ez a mulligatawny. A lábjegyzet szerint ez egy tamil szó, ( borsos víz ) és egy tejszínes vagy kókusztejes curry-s zöldséglevest jelent, amiben gyümölcs is van. Na most ha ez az alapjáraton bazsalikomos minestronéból indul ki, akkor valami fertelmes kotyvalék lehet. Remélem, hogy csak fordítási hibáról van szó és nem a maradék minestrone-t turbózta fel. Mindenesetre nem férceltem túl sok energiát a recept felkutatásába.
Végül szembejött magától. Ugyanabból a szakácskönyvbõl való a recept, ahol a thai húsgombóclevest találtam, amit hetente legalább egyszer meg kell fõznöm.Sem kókusztej, sem tejszín nem volt benne, alma és joghurt viszont igen. A zöldbab és a karfiol miatt a gyerekek gyanúsan méregették, a curry és a kurkuma tovább fokozta az ellenszenvet, de a végsõ döfést a korianderlevéllel vittem be. Úgyhogy két napig ettem,de nekem nagyon ízlett. Már ha ez a Mulligatowny.

Hozzávalók:

1 evõkanál olaj
1 közepes vöröshagyma ...

Folytats a blogon ... csicseriborsobablencse.blogspot.com/2...

sponsored links

Keres?s